ESMENAR LES PLANES

 VISITA 'http://spaces.msn.com/' [©2005 Microsoft]

Males notícies per a tots els navegadors i editors de la bitacolosfera dels espais msn: Microsoft ha inhabilitat els temes visuals que molts bloggers hem incorporat al disseny dels nostres espais fora dels marges que la companyia havia designat per a cada post. Així, si més no de moment -sembla una mesura cautelar- quan un usuari amb prou nocions de llenguatge html intenti modificar el disseny del seu web, es trobarà que les imatges que miri d’afegir fora de la columna de comentaris hi quedaran embotides de mala manera.

Probablement, la companyia ha decidit vetar aquesta activitat, perquè molts usuaris (i m’incloc en el grup de -diguem-ho així- “infractors”) ens havíem servit d’aquest aspecte per tapar el logotip de la marca amb dissenys de capçalera personalitzats. Fa amb prou feines una setmana, Edit It  -un programa en línia totalment compatible amb els spaces, creat per un informàtic xinès molt actiu anomenat Sanall Cobain, que el va concebre per tal de permetre editar text html a cada autor- fou desactivat, però Microsoft va sorprendre poc després els usuaris en incorporar totes les funcions del giny a l’editor de text per defecte dels seus espais. Aquesta mesura, doncs, va servir, sorprenentment, per millorar l’interfície i consolidar la versatilitat dels espais de bitàcola que ofereix msn.

Però no han actuat similarment pel que fa a l’adjunció d’arxius flash en els espais: No se sap ben bé per què, han suprimit del tot aquesta eventualitat. Així, és d’hora encara per saber si -com ha avançat la companyia en un dels seus comunicats- els usuaris serem privats finalment de personalitzar els propis espais fora dels estrets paràmetres de disseny que Microsoft permet de sèrie.

Potser caldria que Bill Gates i la seva gent s’adonessin que allò que distingia els seus espais d’aquells que ofereixen els seus competidors no era, només, el seu aspecte eminentment lúdic i d’ús senzill, sinó també el seu gran ventall de possibilitats de personalització -mercès a l’ús de codi- que ara estan coartant. Podran argumentar, com avança M. Madrigal en el seu web sobre personalització d’espais (imprescindible!, el trobareu a la llista d’enllaços de xarxa) que els seus són els únics espais integrats a un servei de missatgeria en temps real tan popular com és MSN Messenger, però no podran evitar deixar els internautes amb la sensació que les seves bitàcoles han esdevingut més avorrides.

Joan-Albert Ros

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: