MARVEL KNIGHTS: SPIDER-MAN

VISITA 'http://www.marvel.com/' [© 2005 Marvel Characters, Inc.]

Mark Millar i Terry Dodson ofereixen una visió més adulta i fosca de l’univers aràcnid, a la nova sèrie del grimpa-parets de la Casa de les Idees, dins del segell Marvel Knights.

D’ençà de la creació de la línia que ha acabat per agombolar les principals icones súper-heroiques de La Casa de les Idees (en la qual personatges prou populars, com Daredevil o Punisher, però menors, en comparació a les franquícies més rendibles de l’editorial nord-americana, van veure fa pocs anys i amb èxit la seva present encarnació) que molts lectors trobàvem a faltar un nou títol de l’Home-Aranya que fos de les característiques dels que s’havien començat a publicar sota aquell segell: històries més adultes i obscures, basades en una estructura de sagues breus, tot i que interconnectades i emmarcades en la continuïtat tradicional d’un dels universos de ficció més vasts mai creats. Mancava una nova capçalera amb entitat pròpia que ubiqués el personatge en la Marvel de Quesada i que l’acostés a nous lectors, sense deixar de banda les essències i l’humor que fan de Peter Parker l’heroi que és encara avui -després de  més de quaranta anys d’haver estat creat per Stan Lee i Steve Ditko- i que el van convertir en l’efígie i símbol que per a la companyia ha estat durant tot aquest temps.

En un principi, els encarregats de materialitzar la col·lecció, havien de ser els autors de la mini-sèrie Spider-Man & The Black Cat – The Evil That Men Do: Kevin Smith i la parella de dibuixant i entintador formats per Terry i Rachel Dodson, però donada la incapacitat del cineasta per lliurar a temps els guions i -fins i tot- de cloure l’aventura (gairebé dos anys després, el capítol final roman, encara, inèdit) es va haver de cercar un substitut. Mark Millar, fins llavors vinculat a la línia Ultimate, i coneixedor de la història i els secundaris clàssics del croat llença-teranyines, fou finalment l’escollit per encetar la nova col·lecció.

Durant l'enfrontament amb Electro, Spidey passa penes i treballs per conservar els empastos dentals a lloc. © 2004 Marvel Comics, art de Terry i Rachel Dodson

En els dotze primers números de Marvel Knights: Spider-Man Millar demostra que sap com parlen tant Peter com la resta de pobladors del seu cosmos. El guionista emprèn la seva tasca recorrent a la nèmesi per excel·lència del protagonista -el Follet Verd, que fa de desencadenant dels esdeveniments que es narren en la primera saga- i dóna pas a una trama en la que participen uns quants dels enemics amb qui més s’ha estomacat al llarg de la seva carrera -com ara el Voltor, Electro, o Doc Ock. La Gata Negra, ex-parella i sidequick ocasional de l’heroi, jugarà també un paper important en la resolució del cas del segrest de l’incombustible Tieta May per part dels malvats involucrats, oferirà no poques vinyetes suggerents que explotaran la tensió sexual no resolta entre ella i el protagonista, i discutirà ocasionalment (ai, la gelosia!) amb Mary Jane, la muller de Peter.

Felicia mirant de mantenir a ratlla els carronyers per tal de protegir el seu amor platònic, ferit a l'hospital. © 2004 Marvel Comics, art de Terry i Rachel Dodson

Millar i els Dodson han tingut temps, durant l’any en el que s’han encarregat de la col·lecció, de tocar personatges clau per a Spider-Man -com ara els ja esmentats més amunt, o Verí- i de fer un treball excel·lent. De moment, la qualitat d’allò que els seus substituts, Reginald Hudlin i Billy Tan, estan mostrant queda qualitativament molt per sota de la feina que han fet els seus predecessors. Potser fóra bo que Marvel donés una oportunitat a Dan Slott, com a guionista (que ha demostrat tenint com a convidat el Cap-de-xarxa en un sol episodi de la seva Hulka que és capaç d’escriure’l com tots el fans el volem llegir) i a Frank Cho, com a dibuixant regular (que en unes quantes planes i portades de la sèrie ja ha fet evident que el seu estil el converteix en el successor perfecte per als Dodson).

Joan-Albert Ros

Mala bava: El Follet Verd revisita un dels punts crucials en la carrera de l'aràcnid. 'Creus que trobaràs a faltar Mary Jane tant com has trobat a faltar Gwen? He triat un pont nou només per a ella, ja saps', diu. © 2004 Marvel Comics, art de Terry i Rachel Dodson

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: