QUI MENJA SOPES…

QUI MENJA SOPES

Mai no he estat un entusiasta dels brous, ni de les cremes, ni de massa res que s’hagi de menjar amb cullera, tot i que sempre vaig sentir el meu avi lloar les excel·lències d’aquestes menges amb aquell adagi català tan estrambòtic que resa que “qui menja sopes se les pensa totes”. Ara, sembla, hi ha qui ho fa al revés: primer se’n pensa una de ben grossa, i després es fa una sopa. Ahir dissabte, tot esmorzant, mig adormit encara, vaig sentir que la ràdio informava que la nit de dijous a divendres passat, algú amb molta gana i poques manies es va acostar al cementiri de Peralada amb una cassola, un pitet, un bol, un escuradents, un fogonet de càmping-gas i unes pastilles d’avecrem i va cuinar -a hores d’ara, diuen, no se sap si són un de sol o bé diversos, els profanadors- una nutritiva sopeta d’ossos de difunt.

El vigilant del recinte, pel matí, en trobar un ninxo malmès que va resistir l’embat dels famolencs visitants nocturns i un altre que aquells desaprensius van aconseguir esquerdar i saquejar, deuria sorprendre’s, primer; però segur que, després, va esparverar-lo topar-se amb l’esmentada cassola, plena d’un suculent caldet preparat amb l’ossada d’una bona dona, morta fa prop de deu anys. Cal dir que hi havia, també, una tasseta que, molt probablement, hauria estat emprada pels refinats sibarites que aquella nit van posar-se les botes amb un àpat tan macabre.

A mi, tant d’avecrem, tanta gastronomia funerària de pa sucat amb oli (un complement inexplicablement absent del tiberi, per cert), i tanta deconstrucció ferranadrianesca, em fa pensar que no anem gens bé, si fins i tot els necròfags se’ns tornen llepafils. Diran, com sempre, que la culpa és del rol, o dels còmics, potser de dèries satàniques suscitades pels malèfics videojocs. Però no, em sembla a mi que la culpa és de l’avorriment.

… I de la gana, també, és clar.

Joan-Albert Ros

Cliqueu per llegir la notícia a l’Absurd Diari.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: