VADEJOCS I JOXPOD, PARLANT DE VIDEOJOCS EN CATALÀ

Si a cap tafur dels videojocs catalanoparlant se li acut d’escorcollar la xarxa de xarxes a la recerca de novetats sobre la seva dèria en la seva llengua, el més probable és que aviat constati que, fora d’articles esporàdics en blocs i mitjans d’informació generalistes que -molt de tant en tant- ressenyen més que no analitzen algun lliurament de les darreres aventures infogràfiques d’algun personatge amb prou fama, no hi ha, precisament, massa fonts especialitzades on assabentar-se de les darreres noves d’aquest món. Per sort, escassetat no és absència, i hi ha qui cobreix dignament aquest buit.

Recentment he descobert un parell de fòrums en català sobre el tema, i he de dir que, cadascun a la seva manera i prou diferenciadament, s’ocupen amb professionalitat d’un camp que, normalment, és analitzat potser des d’una gran afició, però sobretot des de l’amateurisme. Es tracta de VaDeJocs i Joxpod, que són, respectivament, el primer portal exclusiu de videojocs i el primer podcast sobre aquest mateix tema, en català.

El fòrum de Joxpod es troba actualment en hores baixes, penso que perquè l’equip que se n’encarrega és jove i ara s’acosta la selectivitat. Tot i això, han emès cinc programes descarregables que, amb algunes pegues, estan prou bé, i és notable l’evolució experimentada pels locutors des de la primera gravació; espero que properament oferiran més arxius amb nous continguts, perquè la línia és prometedora. El cas és diferent, pel que fa a VaDeJocs, un lloc web d’actualitat amb fòrum, que ha anunciat darrerament la presència d’un corresponsal seu a l’E3, l’Electronic Entertainment Expo, a Los Angeles.

El seguiment en viu i en directe i en català del que és, probablement, l’esdeveniment de l’any en el món dels videojocs, converteix VaDeJocs en un mitjà de referencia obligada per a qualsevol addicte, i el col·loca al mateix nivell que els selectes mitjans especialitzats acreditats que s’ocuparan d’informar puntualment de l’acte per als seus països respectius. Penso que cal celebrar la iniciativa de VaDeJocs, i espero que sorprenguin properament el fandom català amb grans notícies, entre les quals, com han avançat, hi haurà la remodelació de la seva seu virtual al ciberespai amb una interfíce millorada.

Joan-Albert Ros

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: